Optimizacija spletnih strani za iskalnike
Spletni marketing

Spletni marketing

Majhne pozornosti, ki naredijo velike razlike

Dvignite zaupanje

Uporabite jasno, pravilno in učinkovito besedilo

Optimirajte podstrani za naročanje

SPLETNI MARKETING - NALOGE SPLETNEGA MARKETINGA


Četudi, v iskalnikih dosegate zelo visoke rezultate, za vaše najpomebnejše ključne besede in četudi vašo spletno stran obiskuje na stotine obiskovalcev dnevno, še vedno ni nujno (in ponavadi je tako), da bodo ti obiskovalci postali tudi vaše stranke in kupci.

Zakaj naši tako številni obiskovalci ne postanejo tudi naše stranke in kupci? Naloga spletnega marketinga je prav ta, da na vaši spletni strani občutno poveča delež obiskovalcev, ki se pretvorijo v vaše kasnejše stranke.

Najpomebnejši zaviralniki tega procesa so:

1. preobremenjenost spletne strani (preobremenjenost z informacijami in grafiko, predolg prenos spletne strani na uporabnikov računalnik)
2. spletna stran ne vzbuja zaupanja pri potencialnih kupcih
3. neučinkovito prodajno (in tudi splošno) besedilo

Pri spletnih straneh smo v večini primerov priča usmerjenosti pozornosti samo enemu elementu; npr. ali designu ali optimizaciji spletne strani za iskalnike ali poskusu "prepričevanja" obiskovalcev o ugodnosti cen in kvaliteti storitev, itd., vendar pa lahko spletna stran daje dobre rezultate le v primeru, da deluje kot usklajena celota.

Čeprav je pri vseh stvareh tako, se tega niti izdelovalci, niti lastniki spletnih strani še ne zavedajo prav dobro. Res pa je tudi, da je internet še vedno zelo, zelo mlad medij in da je vsako stvar potrebno najprej dobro spoznati, izmeriti rezultate, se jo dobro naučiti in na koncu vanjo vložiti tudi nekaj časa in truda. Tudi doba, ko bo na internetu velika večina spletnih strani zelo kvalitetnih, še pride! Poskusite biti tudi vi enkrat med pionirji ;)