Koristni nasveti

Kako izbrati pravi naslov spletne strani

Zemljevid spletne strani za lažjo indeksacijo

Povejte iskalnikom kje naj iščejo z robots.txt dokumentom

Vpis spletne strani v iskalnike in imenike

ZEMLJEVID SPLETNE STRANI ZA LAŽJO INDEKSACIJO


Zemljevid spletne strani je stran, na kateri so prikazane vse povezave znotraj vaše spletne strani v neki organizirani celoti. Zemljevid spletne strani je dobrodošel tako za obiskovalce vaše spletne strani, kot za iskalnike.

Obiskovalcem zemljevid spletne strani daje boljši pregled nad stukturo, ki jo ima vaša spletna stran.

Iskalnikom zemljevid spletne strani sporoči, katere so vse pomebne podstrani (ali poddomene), ki jih je treba preiskati. Z zemljevidom spletne strani iskalnik hitreje in natančnejše pride do željene vsebine, prav tako pa je veliko manjša možnost, da bi kakšno podstran spregledal.

Najboljši primer zemljevida spletne strani, si lahko ogledate kar na "izumitelju" tega dodatka k spletni strani - Googlu: http://www.google.com/sitemap.html

Zemljevid spletne strani za studiostyle.si, si lahko ogledate na: zemljevid spletne strani

 

Katere so največje prednosti zemljevida spletne strani?


1. Zemljevid spletne strani omogoča, da za povezave znotraj vaše spletne strani uporabljate vaše najpomebnejše ključne besede. Avtomatično se s tem povišajo tudi uvrstitve v iskalnikih za te ključne besede.

2. Veliko ljudi ne najde tistega kar išče. Če boste ponudili povezavo do zemljevida spletne strani na vsaki vaši podstrani, boste obiskovalcem omogočili, da hitro najdejo željeno vsebino.

Zemljevid spletne strani naj bo logičen in jasen ter brez nepotrebnih grafičnih elementov. Njegova največja naloga je jasnost.