Koristni nasveti

Kako izbrati pravi naslov spletne strani

Zemljevid spletne strani za lažjo indeksacijo

Povejte iskalnikom kje naj iščejo z robots.txt dokumentom

Vpis spletne strani v iskalnike in imenike

VPIS SPLETNE STRANI V ISKALNIKESte se kdaj vprašali kolikokrat morate spletno stran vpisati v iskalnike? Odgovor je preprost: enkrat, ali celo nobenkrat.

Ko spletno stran vpišete v določen iskalnik, s tem iskalnik zaprosite, da pride na vašo spletno stran in "prebere" vsebino. Ko je iskalnik to naredil, se bo v določenih intervalih (od iskalnika do iskalnika je to zelo različno), vračal na vašo spletno stran in preveril, če so se v tem času dogodile kakšne spremembe.

Zakaj smo rekli, da spletne strani v iskalnike ni potrebno vpisovati? Vsi večji svetovni iskalniki dobivajo informacije od največjega med njimi, to je Google-a (ali pa dobivajo informacije od iskalnikov, ki so dobili informacije od Google-a). Zato je za vašo spletno stran najpomebneje, da je indeksirana s strani Googla, kar zagotovi, da bo kasneje vidna tudi v drugih.

Zanimivo je tudi to, da če želite, da Google indeksira vašo spletno stran, sploh ni nujno, da stran vanj tudi vpišete. Če boste vašo spletno stran vpisali v največje spletne imenike, bo to dovolj, da bo Google v njih zaznal povezavo do vaše spletne strani in se sam odpravil na ogled do vaše strani. S tem bo vaša spletna stran vanj avtomatično vpisana.

Tak način vpisa spletne strani v iskalnike, potrebuje nekoliko več časa, da bo le-ta v njih dejansko tudi vidna, vendar velja, da je to v korist višjih mest v rezultatih iskanj boljši način vpisovanja.

Tudi za naš največji iskalnik Najdi.si, naj bi veljalo podobno pravilo. Spletno stran lahko vpišete v Najdijev imenik in iskalnik bo pri naslednjem pregledu le-tega zaznal povezavo do vaše spletne strani in vašo stran potem tudi obiskal in indeksiral.

Za kvaliteten vpis spletne strani v iskalnike si je potrebno vzeti nekaj časa, zato ne nasedajte ponudbam o hitrih vpisih (Za samo 30 eur vašo spletno stran vpišemo v 1000 iskalnikov). Avtomatični vpis spletne strani v iskalnike in imenike, lahko zelo in tudi trajno škoduje uvrstitvam le-te v iskalnikih, zato se vpisa vedno lotite ročno (ali vpis zaupajte podjetju, ki bo vašo spletno stran vpisal ročno).

Prav tako, je zelo pomebno v katere spletne imenike (in tudi v katere kategorije v teh imenikih) vašo spletno stran vpisujete. Spletno stran vpisujte samo v imenike z oznako "SEO Friendly directories" (optimizaciji za iskalnike prijazni imeniki). Vsak spletni imenik, v katerega boste vpisali vašo spletno stran, bo imel tudi povezavo do vaše strani. Če je imenik kaznovan zaradi goljufanja s strani iskalnikov in vsebuje povezavo do vaše spletne strani, lahko taka povezava škodi tudi vaši spletni strani.